Hindbærsnitter - et underkendt stykke bagværk

Flot men uden hindbærrus

Anmeldt den 1/6 2006 af Snitteadmiralen

St. Taffelbays konditori
Nørre Voldgade 92
1358 København K

Christina Nørgaard køber en hindbærsnitte, som gave, en donation til undertegnede. Indledende kommentar fra køber er i dette tilfælde nødvendigt, da jeg ikke selv havde fornøjelsen af at foretage købet i konditoriet selv:

Udover kringle bestilte Christina Nørgaard en hindbærsnitte. Denne bestilling blev modtaget med et stort smil af ekspeditricen. Hun ved godt at det er en super valg af køber. I Taffelbays ved de hvad der er kvalitet, hvad der er populært og hvordan man håndterer en snitte. I forretningen havde de hindbærsnitter hele to steder, det er igen et udtryk for det samme. Dobbelt op på kredit til Taffelbays. De to fade var helt fyldt op, dette er ikke et udtryk for manglende salg, men derimod et udtryk for at de to første fade blev udsolgt lyn hurtigt den formiddag, og at der nu er fyldt op med to nye store fade indbydende hindbærsnitter.

På trods af Christina Nørgaard ikke selv får glæde af den lækre hindbærsnitte beskriver hun den som en visuel sanseoplevelse. Den har et nedtonet blikfang, og er bare stilet af se på fra første øjekast. Der er ikke ridser i glasuren, men der hvor den for alvor skiller sig ud er ved den syrenfarvede glasur uden krymmel i en finskåret trapezform. Christina Nørgaard synes det udviser klasse at de tør satse på en stilren hindbærsnitte i syrenfarve uden krymmel. Formen er set før, men den frækt skåret. Hindbærsnitten bliver behandlet, som paven og kommer ned i en lille fin skræddersyet æske til formålet.

Herefter bliver den leveret ca. ved middagstid på Frederiksborggade 8 hvor undertegnede vil indtage den til eftermiddagspausen ca. kl. 17.

Jeg har gået og set på æsken hele eftermiddagen, og på denne måde fået opbygget en hvis forventning samt spænding til snitten. Jeg glæder mig vildt til at smage den. Jeg har jo fået den varmeste anbefaling af dens udseende, og den kærlighed den har fået fra konditoriets side. Ikke siden jeg købte en snitte for 16 kr. i konditoriet Madam Blå på Dyrehavsbakken for nogle år siden, har jeg haft så store forventninger til en hindbærsnitte. Jeg har optur over den er kommet i en hel æske for sig der lige præcis passer til snitten. Den er stilet at se på ligesom snitten eftersigende skulle være.

Jeg åbner æsken med en nervøs glæde og spænding ikke set siden jeg havde min første Werters Echte mellem fingrene. Mit første indtryk af snitten er lidt skuffende. Hindbærsnitten er rent faktisk ikke så stor, som æsken umiddelbart lægger op til, men denne følelse erstattes hurtigt med en helt anden fornemmelse. Her har vi jo med en hindsnitte af gøre, som har kvaliteten i højsædet. Jeg vil langt hellere have kvalitet fremfor kvantitet, når vi snakker om snitter. Jeg løfter den forsigtigt ud af æsken, og kan med det samme nikke genkende til det udseende jeg har fået beskrevet tidligere. Det her er en flot hindbærsnitte.

Jeg tager min første nænsomme bid, og bliver fyldt op med en følelse af sommer. Ja lige præcis, smagen og udseendet går pludselig op i en højere enhed, og jeg fornemmer virkelig at den er bagt med en god portion kærlighed og passion overfor dette henrivende stykke bagværk. Den har den helt rigtige tykkelse, og disponeringen af glasuren er helt rigtig. Hindbærmarmeladen kunne der godt være en lille bitte smule mere af, men også kun lige, for den er som skåret ud af et hindbærsnittefagblad mht. den procentvise andel af de forskellige ingredienser. Jeg tygger videre, den mangler en anelse sprødhed, men det er mange gange ulempen ved en lidt for frisk snitte. Smagen er skønt, men jeg savner nu alligevel af hindbærsmagen trænger lidt bedre igennem. Desværre er snitten spist lidt for hurtig, men igen, kvantitet er stort set ikke eksisterende blandt snittekendere.

Vi skal jo til det. Konklusionen på denne delikatesse. Først og fremmest vil jeg sige tak til Christina Nørgaard, for den flotte gave, det trækker altid lidt op hvordan man er kommet i besiddelse af hindbærsnitten, samt hvordan den er leveret. Æsken og udseendet er igen meget positivt. Jeg sidder lidt i klemme omkring manglen af krymmel. Jeg er absolut positiv overfor den syrenfarvede glasur, men det burde ikke udelukke krymlen. Smagen er god, men jeg er ikke i tvivl om at Taffelbays Konditori har lagt mest vægt på udseendet. Det er absolut ikke en dårlig snitte, og jeg kunne sagtens selv finde på at købe en fra det konditori, men jeg savnede lidt hindbærrusen jeg ofte får når jeg nyder en hindbærsnitte.

Samlet vurdering bliver et 9 tal - svarende til 4 ud af 6 krymler!

En god karakter til en god og flot snitte.

Med til anmeldelsen skal det dog også nævnes, at jeg i hele maj måned havde gået i cølibat og ikke spist hindbærsnitter, fordi Brøndby svigtede med mesterskabet, jeg syndede dog en enkelt gang. Derfor var mine forventninger til denne snitte ekstra høje.

[Tilbage til oversigten over anmeldelser]

Forside
Snittens Anatomi
Snitte-Snak
Anmeldelser
Extrem Snitte
Snittejokes
Opskrifter
Gæstebog
Om hindbærsnitten.dk


Copyright Maltex Webdesign Sidetoppen