Hindbærsnitter - et underkendt stykke bagværk

Søndagsfadæsen

Anmeldt den 17/6 2007 af Snitteadmiralen

Familiebageriet
Stadionvej 3
3390 Hundested

Lidt impuls en søndag med tømrermænd. På vej til frokost hos svigerfamilien, og skal selvfølgelig lige have kage til kaffen med. Lidt irrelevant, men vi køber en jordbærtærte (den får altså en nøglerolle senere). Dog skal jeg da logisk nok, lige have en hindbærsnitte…

Rart at se at de har den, men her stopper det gode ved denne oplevelse så også. Min første indskydelse i bageren var direkte og hudløst ærligt "Hvad fa´en har i gjort ved jeres hindbærsnitter?", den svært blåøjede og al for unge ekspeditrice udbryder "Hvad mener du?", "ja sådan skal en hindbærsnitte, sgu´ da ikke se ud!" Det var hun ikke helt tilfreds med, og blev stærkt mopset. Men hvad fa´en ligner det også. Ærgerligt jeg ikke lige fik taget et billede af den, for magen til makværk skal man da lede længe efter. Men positivt set, er det måske meget godt, dels for at skåne læseren af dette, men også for min egen skyld. Jeg vil ikke mindes den mere!

Oplevelsen gjorde at jeg ikke hundrede procent bed mærke i prisen, men 70 kr. i alt for de to ting, så må snitten have kostet en flad ti´er, det samme som snitten i sig selv - altså flad. Udover det var en af de grimmeste snitter, længe set (dog trapezformet), var krymmelen, som sjældent set hensynsløst kastet i alle vinde og farven gledet ud i glasuren, hindbærmarmeladen flød ud over kanten, men ikke på den der kunstneriske måde, som tidligere oplevet, men på sådan en nonchalant måde og uden respekt for dette bagværk.

Når det kom til smagen, tja hvad skal jeg sige. En snitte skal være sprød, og ikke blød som havde den overnattet i bagerens natpotte. Den var blød som skovbunden, og nok hjemmelavet, men absolut under al kritik. Tror bageren kun har bagt dem for at tjene penge på dem. Og slet ikke med en konditors kærlighed til sit værk. Det var tydeligt for en hver, delegationen i bilen var rørende enige.

Nu kunne man så mene at bageren var elendig generelt, men nej. Eftermiddagens jordbærtærte, var noget af det bedste af sin art længe, den tager jeg hatten af for, derfor er det også bare endnu mere tragisk at Familiebageriets (hyggeligt navn ellers) hindbærsnitter er så sørgelige.

[Tilbage til oversigten over anmeldelser]

Forside
Snittens Anatomi
Snitte-Snak
Anmeldelser
Extrem Snitte
Snittejokes
Opskrifter
Gæstebog
Om hindbærsnitten.dk


Copyright Maltex Webdesign Sidetoppen