Hindbærsnitter - et underkendt stykke bagværk

Standardvare fra Brugsen

Anmeldt den 7/7 2006 af Snittemesteren

Brugsen i Tved
Tved
8420 Knebel

Når man køber ind er der mange fristelser og i Brugsen i Tved var de smarte nok til at placerede deres bagerudsalg umiddelbart efter kassen. Jeg blev således fristet af deres snitter til 7,- kroner, selvom opvarmningsovnen i baggrunden skulle have advaret mig.

Formen var rigtig, men glasuren nåede ikke helt ud til kanten og tydede på at snitterne var bagt i stang og ikke som de bør i en hel plade. Laget var også lidt rigeligt og krymmelen virkede lidt udtværet/smeltet, men lå dog i en stribe hen over midten. Krummen var dog bevaret af den hårde behandling og snitten havde da også en fin svampet konsistens efter mødet med bakterierne i mundhulen. Snitten var dog alt for sød og for at gøre det endnu værre kom sødmen fra glasuren. Dejen var for tør i smagen og hindbærlaget alt for tyndt og aldeles uden bærrester (en god snitte har netop de bærrester der fra hindbær altid sætter sig mellem tænderne og giver snitteglæde i adskillige timer efter snitteindtagelsen).

Alt i alt var snitten et bevis for at snitter skal bages, henligge i bagerens disk, sælges og indtages (helst med kaffe) - de skal ikke bages, fryses for derefter at blive genopvarmet inden de henligger og bliver solgt! Hvis det var tilfældet ville snitter være noget man købte i poser fra Hatting nede i det lokale supermarked.

Snitter fra Brugsen i Tved består kun lige akkurat og får et lille 6-tal - alene fordi der trods alt var tale om snitter og som Søren Ryge skriver "Når de er gode elsker jeg dem, når de er mindre gode spiser jeg dem alligevel".

[Tilbage til oversigten over anmeldelser]

Forside
Snittens Anatomi
Snitte-Snak
Anmeldelser
Extrem Snitte
Snittejokes
Opskrifter
Gæstebog
Om hindbærsnitten.dk


Copyright Maltex Webdesign Sidetoppen