Hindbærsnitter - et underkendt stykke bagværk

Perfekt hjemmebag

Anmeldt den 10/7 2006 af Snittemesteren

Krauls Snittehule
Sommerhus på Mols
8420 Knebel

Det er ikke normalt at snittemesteren anmelder hjemmebagte snitter, men som anerkendt snitteanmelder bliver man af andre entiusaster budt og når den hjemmebagte snitte når højder som dagens lækkerbid kræver det en anmeldelse.

Det første jeg altid ser efter på en snitte er formen og krummen. Formen var i dette tilfælde en anelse for kvadradisk, men da bageren undskyldte sig var dette acceptabelt. Til gengæld var krummen helt ligesom den skulle være. Normalt er hjemmebagte snitter alt for bløde og mangler tørkagens helt særegne tørre krumme der første under mødet med gane og mundvand blødes op til den lækre svampede mundfuld en snitte bør være. Her var det som det skulle være. Krummen var tør og fast og det var svært ikke at være imponeret.

På snitten var der lagt et flot lag glassur og dette var pyntet med en stribe krymmel der ikke bredte sig over hele snitten. De lå som det skulle - koncentreret omkring midten i en fin linie der viste at der var rigeligt krymmel hvor de kom fra, men at bageren samtidig vidste at der ikke skulle overdrives når de gode farvestoffer blev tilsat.

Smagen på snitten var helt i top. Sødmen kom fra det dejlige og perfekte hindbærlag (i øvrigt et hjemmelavet hindbærfyld fra et gadesalg ved Thorup) og blev suppleret godt med glasuren. Det eneste minus var at glassurlaget var lidt for tykt, men da dette var et udslag af at snitten også skulle serveres for et særdeles sødtandet og 10 årigt pigebarn var det forståeligt og da også tilgiveligt.

Alt i alt var jeres anmelder ikke bare begejstret men også nærmest målløs over det var gået så godt med hjemmebageriet. Opskriften er naturligvis at finde under afsnittet opskrifter. Hvis alle hjemmebagere fremover er i stand til at fremelske så skønne snitter som denne er det slut med bagerens fremmeste kunststykke (og eneste grund til at træde ind i en bagerbutik efter fremkomsten af Hattings de frosne til morgenkaffen).

[Tilbage til oversigten over anmeldelser]

Forside
Snittens Anatomi
Snitte-Snak
Anmeldelser
Extrem Snitte
Snittejokes
Opskrifter
Gæstebog
Om hindbærsnitten.dk


Copyright Maltex Webdesign Sidetoppen