Hindbærsnitter - et underkendt stykke bagværk

Lidt for meget af det gode...

Anmeldt den 3/9 2006 af Snittemesteren

Lagkagehuset City
Vesterbrogade 4A
1630 København V

Lagkagehuset fra Christianshavn har ekspanderet og har fået en filial i forbindelse med Københavns turistinformation. Det er et lille cafebageri med et stort udvalg i kager og selvom den slags steder ofte overser den klassiske hindbærsnitte er det ikke tilfældet hos Lagkagehuset.

Kagen var desværre ikke skåret efter min smag og krymmelen var spredt ud over hele kagen. Til gengæld var glasuren lagt på så den gik helt til kanten. Inden jeg går videre til smagsoplevelsen skal vi dog lige en lille omvej omkring selve købet.

Der var på denne søndag 3 ekspedienter i Lagkagehuset. De to havde travlt med at gøre rent mens den sidste ekspederede. Der var ikke andre kunder i køen og jeg kom derfor hurtigt til. Til trods for det bugnende kageudvalg skulle jeg have en hindbærsnitte, men ekspedienten havde ingen fordomme på grund af dette og fandt endda den største snitte frem til anmeldelsen. Da jeg denne dag havde planlagt at tage kagen med hjem blev den behørigt lagt (altså ikke smidt) i en pose. Snitten blev naturligvis taget med tang som det sig hør og bør.

Snitten havde som sagt en forkert form, men det behøver jo ikke betyde dårlig smag. Hindbærlaget var et af de mest velsmagende jeg længe har oplevet. Desværre var der lidt rigeligt af den og da snitten var frisk afstedkom dette at syltetøjet flød ud af kagen når man knækkede den - eller endnu værre mens man forventningsfuldt bed til. Krummen var lidt for blød, men dette tilskriver jeg alene snittens friskhed. Den alvorligste fejl (udover formen) var galsurlaget. Det var alt for tykt og gav derfor snitten en overordnet sukkersødme som nærmest kvalte den gode sødme fra dej og hindbær. Det er synd når man på den måde får en ellers god snitte til at en oplevelse der giver halsbrand.

Alt i alt virker det som om snittebageren hos Lagkagehuset har ville give lidt for meget af det gode - lidt for meget hindbærsyltetøj og lidt for meget sukker. Den gode betjening og generelle oplevelse af bageriets udsalgssted trækker dog op og jeres anmelder ender med at lade snitten fra Lagkagehuset snige sig op på 4 krymler.

[Tilbage til oversigten over anmeldelser]

Forside
Snittens Anatomi
Snitte-Snak
Anmeldelser
Extrem Snitte
Snittejokes
Opskrifter
Gæstebog
Om hindbærsnitten.dk


Copyright Maltex Webdesign Sidetoppen