Hindbærsnitter - et underkendt stykke bagværk

Lidt for velbagt snittebid

Anmeldt den 14/11 2006 af Snittemesteren

Enghave Konditori
Enghave Plads 7
1670 København V

Denne efterårsdag var en helt rigtig snittedag og endelig lykkedes det at få fingre i denne eftertragtede spise fra Enghave Konditori. Det er ikke første gang at vi har forsøgt at få anmeldt snitterne fra Vesterbro, men de forrige tre forsøg har alle været uden synderligt held - hver gang har snitterne været udsolgt når vi endelig nåede bageren.

Sådan gik det heldigvis ikke denne gang, men det var tæt på. Det lykkedes dog at købe de sidste tre snitter. Her skal det nævnes, at ønsker man at betale sine snitter med dankort skal man købe mindst fire så prisen ryger over de 30 kroner som bageriet har sat som nedre grænse for at orke alt besværet med plastickort.

Med snitterne i posen blev kaffen sat over. En god snitte bliver bare lidt bedre med kaffe - hvad en ringe snitte i øvrigt også oftest gør. Mens kaffen træk blev posen åbnet. Ikke forsigtigt. Nej, den blev revet op på langs som en bagerpose skal når man skal have snitterne i den. De tre snitter lå og fristede. Umiddelbart var de lidt for kvadratiske, men det var ikke fordi de var små - nej der var tale nogle velvoksne klepperter med et smukt glasurlag og krymmel i et helt rigtigt bånd henover ryggen.

Den første bid afslørede en perfekt smag i krummen. Dog var tørkagen lidt for tør. Dette skyldes ikke at snitten havde ligget for længe - den var lige så frisk at den dog havde nået at stå lidt hos bageren og samle aroma - men skyldes at den var blevet lidt for rigeligt bagt. Dette bar den ene snitte også præg af, men en let misfarvning på bundkrummen. Smagen var til gengæld - og som nævnt - perfekt. Det smagte som om bageriet havde valgt at droppe magarinen og havde ofret en klat smør til bagværket. Hindbærlaget lå perfekt og havde både den rigtige ratio mellem sødme/surhed og den helt korrekte konsistens hvor den hverken er flydende eller sej.

Alt i alt var der tale om en lidt for velbagt snittebid med alle de rigtige takter. Havde krummen blot været lidt mindre bagt havde vi været helt i krymmelskalaens høje ende, men ovn-overdrivelsen tvinger snitterne ned på en endelig karakter på 4 krymmel.

[Tilbage til oversigten over anmeldelser]

Forside
Snittens Anatomi
Snitte-Snak
Anmeldelser
Extrem Snitte
Snittejokes
Opskrifter
Gæstebog
Om hindbærsnitten.dk


Copyright Maltex Webdesign Sidetoppen