Hindbærsnitter - et underkendt stykke bagværk

Gode jydske

Anmeldt den 1/7 2006 af Snittemesteren

Molbobageren i Vrinners
Vrinners
8420 Knebel

Så skete det. Snittemesteren fik sat tænderne i den perfekte snitte! Efter flere dages afholdenhed i et sommerhus på Mols var lysten blevet for stor og efter en cykeltur gennem Mols Bjerge nåede jeg svedig frem til bageriet i Vrinners. De havde et tilbud det var svært at sige nej til: 4 snitter for bare 25 kroner. De fire snitter blev købt og der blev ringet efter kaffegæster - for snitter skal helst nydes til kaffe og ikke alene.

Det var svært at holde tænder og mundvand i ro under cykelturen hjem til kaffebordet for snitterne havde set gode ud og var blevet puttet i posen af en bagerjomfru med et sødt smil og gode servicemanerer.

Da jeg endelig sad ved bordet og snitterne blev taget frem kunne jeg se at krumme og form var helt perfekt. De var skåret aflangt og uden dikkedarer, glasuren nåede helt ud til kanten og krymmelen lå som en bjergryg hen over midten af den dejlige spise.

Allerede ved første bid indså jeg at her var tale om noget helt specielt. Snitten brækkede perfekt ved sammentygningen og allerede inden mundens bakterieflora havde nået at begynde deres nedbrydningsproces var den før perfekt tørre snitte svampet og lækker som den skal være.

Smagen var helt i top. Den helt rigtige kontrast mellem de tre sødmer fra bærlag, snittedej og glasur. En snitte der ikke var kvalm men trods alt også var netop så sød som snitter skal være.

Der var ikke tvivl om dette var en af de bedste snitter jeg har smagt og det var fra starten klart at her var tale om en tocifret karakter.

Når topkarakteren skal uddeles kræver det en gensmagning og allerede efter to dage blev der igen indkøbt fire snitter. Disse levede fuldstændigt op til smagsoplevelsen og indtrykkene fra første smagning. Det er derfor den foreløbig bedste snitte og det er med fuld overbevisning den tildeles karakteren 13 - svarende til 6 ud af 6 krymmel på krymmelskalaen.

[Tilbage til oversigten over anmeldelser]

Forside
Snittens Anatomi
Snitte-Snak
Anmeldelser
Extrem Snitte
Snittejokes
Opskrifter
Gæstebog
Om hindbærsnitten.dk


Copyright Maltex Webdesign Sidetoppen