Hindbærsnitter - et underkendt stykke bagværk

Rikkes fødselsdagssnitter

Anmeldt den 18/2 2007 af Snittemesteren

Rikkes hjemmelavede
Frederiksberg
2000 Frederiksberg

Endnu en gang vil jeres anmelder forbryde sig mod eget princip og anmelde en hjemmelavet snitte. Det skal dog til mit forsvar nævnes at anmeldelsen er lavet under forlangende og under trusler om vold ved udeblivelse.

Snitterne blev leveret i en diskret blå plastæske med elastik i anledning af Snittemesterens fødselsdag. Glæder over at få snitter var stor til trods for den knapt så traditionelle indpakning. Efter en rimelig ventetid - på et lille døgns tid - var snitterne klar til indtagelse. Allerede da låget blev vippet af æsken og den første snitte lirket ud stod det klart at her var tale om massivt hjemmebag. Krummen var godt 50% tykkere end på en gennemsnitssnitte, og glasuren var tyk og god. Denne generøsitet omfattede dog ikke hindbærlaget. Snitten var korrekt pyntet med en smuk multicolorering fra den dejlige tivoli-krymmel der bør smykke enhver snitte. Desværre var formen ikke helt trapezoid og stykkerne en anelse små i overfladeareal - hvilket sammen med den ret anseelige tykkelse fik dem til at virke mere kageagtige og mindre snitteagtige.

Smagen i snitterne var tydeligvis påvirket af det lidt skæve forhold mellem dej, sukker og hindbærlag. Det var som om det særligt syrlige som netop er snitternes adelsmærke ikke kom til udtryk. Samtidig var dejen blød på en lidt sandkageagtig måde og dermed kom den samlede oplevelse til at ligge en stykke ved siden af den traditionelle tørkage. Til gengæld må man sige at snitterne var lækre og jeres anmelder kunne slet ikke styre sit snitteindtag. De fire snitter i æsken blev hurtigt til tre og derefter til to og efter bare 15 minutter var kun en halv snittekage tilbage i æsken.

Stor tak for fødselsdagskagen. Alt i alt et ganske hæderligt hjemmelavet snitteværk, som kun skæmedes af den noget heftige krumme.

[Tilbage til oversigten over anmeldelser]

Forside
Snittens Anatomi
Snitte-Snak
Anmeldelser
Extrem Snitte
Snittejokes
Opskrifter
Gæstebog
Om hindbærsnitten.dk


Copyright Maltex Webdesign Sidetoppen