Hindbærsnitter - et underkendt stykke bagværk

En lettere arbejdsdag

Anmeldt den 14/10 2008 af Snitteadmiralen

Conditoriet Dronninghus
Rungstedvej 5
2970 Hørsholm

Hvad en hindbærsnittesnak over skrivebordet på arbejdet dog ikke udmønter sig i. I fredags havde vi en god snak om hindbærsnitter og kage generelt på arbejdet. Pludselig viser det sig at min leder selv er stor hindbærsnittefan og opdrager børnene på bedste snittevis. Deres yndlingskage er også hindbærsnitter. Det er virkelig fantastisk at høre, at børn den i dag kan få sådan en dejlig opvækst. Det viser sig imidlertid at den lille families foretrukne hindbærsnitte kommer fra et bageri i Hørsholm oppe hos mormoren: ”de smager bare bedre end gennemsnittet” er familiens egne ord.

Jeg kan kun tænke mig til hvor gode de er - troede jeg. Der går ikke mange øjeblikke inden min leder har arrangeret at hendes mor kommer til København med en hindbærsnitte til mig tirsdag. Og som sagt så gjort. Lige over frokosttid kommer mormor og barnebarn ind med en lille hvid æske indeholdende et styk hindbærsnitte fra den roste bager i Hørsholm.

Og med sådan en introduktion til en hindbærsnitte, kan jeg med rette tillade mig at have overordentlig store forventninger. Desværre kan jeg ikke komme ind på hverken pris eller vigtigere endnu betjeningen i butikken, da snitten er en gave. Selve det at få en hindbærsnitte i en æske vækker små følelser af behag i min krop. På trods af jeg ikke selv var til stede i butikken, vidner det om en bager, der respektere sin hindbærsnitte meget højt, medmindre mormor og barnebarn decideret har bedt om en transportkasse, nå lad det være usagt.

Hindbærsnitten er ved første øjekast ualmindelig flot. Den er dog ikke trapezformet. En funktion jeg dog heller ikke mener, er livsvigtig. Krymlen er til gengæld ualmindelig flot dresseret på snittens midte og det er lykkedes bageren at undgå at farven fra krymlen er flydt ud, hvilket jeg også mener, er et formkrav til hindbærsnittens bagmand! Glasuren er rigtig flot, men lidt lemfældig puttet på, da det går ud over den ene ende og dækker helt ned over kanten, mens den anden ende af snitten mangler lidt glasur. Det er dog lidt charmerende trods alt og viser at håndværk er forskelligt og ikke to snitter er ens. Jeg vil ikke sige at det ved denne snitte trækker voldsomt ned, men dog lidt. Det gør dog det sparsomme indhold af hindbærmarmelade, og det er ærgerligt, for resten af snitten er altså værdig til al den ros. Bundkrummen er skøn sprød og vender man forsigtigt snitten fornemmer man rigtig en bager, der har kælet for sin snitte. Det er i sin helhed super fantastisk at opleve et bagværk, der i den grad smager af kærlighed til faget. Man kan smage friskheden i snitten, hvilket jeg vægter meget højt. Men roserne til trods trækker den manglende hindbærsmag dog rimelig meget ned. Det er trods alt en hindbærsnitte.

[Tilbage til oversigten over anmeldelser]

Forside
Snittens Anatomi
Snitte-Snak
Anmeldelser
Extrem Snitte
Snittejokes
Opskrifter
Gæstebog
Om hindbærsnitten.dk


Copyright Maltex Webdesign Sidetoppen